Experience floor

Sense Glove

De Sense Glove maakt het mogelijk om virtuele objecten te voelen. Test deze gevoelige handschoen zelf nu uit!

C.o.s.a.s.

City Of Sounds And Silence is een interactief driedimensionaal hoorspel dat je meeneemt op een wandeling door de stad van de toekomst. Luister en verbeeld je deze stad: Hoe ziet ze eruit? Hoe ruikt ze? Hoe voelt ze? Het is aan jou!

Phygital Plant

Kunstenaar Bastiaan de Nennie heeft een ontwerpmethodiek ontwikkelt waarbij vormen worden hergebruikt. Door bestaande vormen en producten te scannen ontstaat de mogelijkheid om van product naar idee te ontwerpen in plaats van andersom. Bezoek de stand en maak je eigen Phygital ontwerp en ontdek welke nieuwe vormen jij kunt maken met je eigen spullen.

Scoozy

Verleg je grenzen met Scoozy, het alternatief voor de scootmobiel. Scoozy is een slim, veilig én leuk vervoersmiddel waarmee je ongehinderd op pad kunt. Zo weet je altijd hoe ver je nog kunt rijden, is off-road geen probleem door de vierwielaandrijving en onafhankelijk geveerde wielen. Scoozy bespaart energie door regeneratief remmen. Daarnaast heeft Scoozy een vernieuwend design. Kom naar de stand voor een testrit.

Wegen naar de Toekomst

Om de klimaatdoelstellingen te behalen doet de provincie Zuid-Holland er alles aan haar wegen schoner en slimmer te maken. Samen met aannemers en het bedrijfsleven testen we slimme toepassingen, zoals het opwekken en besparen van energie op de weg. Bij de ‘Wegen naar de Toekomst’ laten we de nieuwste innovaties zien die in Zuid-Holland worden toegepast. Ervaar zelf dat de Weg van de Toekomst dichterbij is dan je denkt.

Bedieningscentrale van de Toekomst

Provincie Zuid-Holland wil de best bereikbare provincie zijn. Zuid Holland zet in op de ‘slimste centrale’ waarin met data, techniek en werkprocessen de verkeersstromen op weg en water goed op elkaar worden afgestemd. Data koppeling en analyses gaan ons helpen de slimste keuzes te maken rond stiptheid, duurzaamheid en veiligheid.
Met realtime data - ondersteund door kunstmatige intelligentie- maken we steeds stapjes in het ontwikkelproces rond autonoom plannen, varen en reizen.

Kom kijken welke tools er met nieuwe data zijn gebouwd en breng je stem uit bij de stand voor de IT computable award!

Archeologica

Archeologica is een competitief en educatief spel dat zorgt voor interactie met archeologische vondsten. Tijdens het spelen wordt ook data verzameld waarmee databases verrijkt en verder opengesteld kunnen worden. Zo kan het grote publiek zich op een laagdrempelige manier verdiepen in archeologie. Kom je een spelletje spelen?

Data Production Labour & the Institute of Human Obsoleteness

Waarom declareren we wel onze onkosten maar niet onze data productie op sociale media? Het artistieke prototype ‘Data Production Labour’ van kunstenaar Manuel Beltrán is een innovatie die iedereen in staat stelt om zijn onzichtbare bijdrage aan de big data industrie zichtbaar te maken door simpelweg te scrollen. Kom jij je eigen bon maken?

Coach met Jean

Haal het beste uit jezelf: Coach met Jean

Je wilt jezelf zijn, toch? Alles van jou maakt je wie je bent, en daar voel je je ook nog lekker bij!

Al chattend op je smartphone, leer je om te gaan met persoonlijke blokkades. Je ontdekt wat wérkelijk goed is voor jezelf en leert wat jouw krachten zijn! Kom naar de stand en maak kennis met de app van Jean.

Startup in Residence

Ervaar de innovatieve oplossingen van de startups op maatschappelijke uitdagingen uit het Startup in Residence programma van de provincie Zuid – Holland!

Future Mobility Network

The Future Mobility Network is een snel groeiend netwerk dat slimme mobiliteit mogelijk maakt. Ons uiteindelijke doel: Ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor mobiliteit, toename van veiligheid in het verkeer en de toename van leefbaarheid in steden. Dit doel bereiken wij door samen te werken met zowel de wetenschap als het bedrijfsleven om zo de de toekomstige mobiliteit te vormen.

Internationale innovatieve samenwerking

Om toekomstbestendig te zijn moeten we ons niet beperken tot de grenzen van de provincie, CO2 uitstoot doet dat immers ook niet.
De Europese Unie stimuleert internationale innovatie samenwerking met financiele middelen. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden op de Experience Floor bij de EU vlag/banner.